ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

15/03/2019

ТИМОТИЈА: У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ ЗАПОСЛЕНО 450 ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. МАРТА /СРНА/ - У Републици Српској је у складу са Акционим планом запошљавања за прошлу годину запослено 450 дјеце погинулих бораца, а на евиденцији републичког Завода за запошљавање налази се још 997 дјеце из ове категорије, констатовано је на данашњој сједници у Источном Сарајеву Одбора потомака/дјеце погинулих и несталих бораца Српске.

 

Предсједник овог одбора Горан Тимотија изјавио је Срни да се на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске налази још 997 дјеце погинулих бораца која потражују посао, заједно са приправничким стажом.

Тимотија је најавио сабор дјеце погинулих бораца у Републици Српској на којем ће бити разматрана питања запошљавања и стамбеног збрињавања младих припадника борачких категорија.

Замјеник предсједника Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић истакао је да је фокус данашњег састанка био на запошљавању младих.

"Главне теме биле су запошљавање дјеце погинулих бораца Републике Српске и одржавање сабора потомака, који би требало ускоро да организујемо", рекао је Лазић.