ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/03/2019

ДОДИК: СА ВУЧИЋЕМ О САРАДЊИ И СТРАТЕШКИМ ПРОЈЕКТИМА

 

БЕОГРАД, 19. МАРТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће и данас са предсједником Србије Александром Вучићем разговарати о сарадњи, актуелним темама, стратешким инфраструктурним пројектима.

 

Додик је нагласио да је ријеч, прије свега, о стратешком инфраструктурном пројекту изградње ауто-пута од Кузмина до Бијељине.

Он је за ТВ "Пинк" рекао да Србија планира у јуну да почне изградњу тог пута са своје стране, те напоменуо да је у Републици Српској до сада од Бањалуке до Добоја изграђено 72 километра ауто-пута, а преостаје да се уради још око 140 километара до Србије, те да се нада да ће знатан дио посла бити завршен у наредних пет-шест година.

Додик је оцијенио да је Србија са влашћу Вучића додатно политички и међународно стабилизована и да је примијетан озбиљан напредак у области економије.

"Тај напредак није довољан, али имајући у виду тренд пада свих, и економских и других вриједности, мора да се призна да је заиста направљен озбиљан успјех", додао је Додик.