ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/03/2019

ВИШКОВИЋ НА ПОТПИСИВАЊУ УГОВОРА О АУТО-ПУТУ

 

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствоваће данас у Бањалуци потписивању уговора о изградњи првих километара ауто-пута на Коридору "Пет це" кроз Републику Српску, на правцу између Петље "Јоховац" /Товира/ и Петље "Руданка" /Костајница/.

 

У име инвеститора "Аутопутева Републике Српске", уговор ће потписати директор тог предузећа Душан Топић, а у име извођача радова генерални директор компаније "Интеграл инжењеринг" Слободан Станковић и директор подружнице грађевинског предузећа "Гранит" Скопље у Бањалуци Зоран Трајановски.

Уговор ће бити потписан у Административном центру Владе Републике Српске у 9.00 часова, а након потисивања уговора предвиђене су изјаве за медије, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић ће у 10.00 часова присуствовати и "Форуму о ћирилици", који ће бити одржан у конференцијској сали Административног центра Владе Српске.

Форум о ћирилици, чији је циљ додатно оснаживање и афирмисање овог писма, биће одржан данас у Бањалуци у организацији Министaрства прoсвjeтe и културe Српскe и Друштва чланова Матице српске у Републици Српској.

У 12.00 часова премијер Српске разговараће са генералним конзулом Хрватске у Бањалуци Златком Крамарићем.

Састанак ће бити одржан у кабинету премијера Српске, а на почетку састанка сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова.

Након састанка биће објављено саопштење.