ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/03/2019

TАЛИЋ СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА НА МАЊАЧИ О ПОДСТИЦАЈИМА

 

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Tалић са сарадницима посјетио је данас села на платоу Мањаче и разговарао са пољопривредним произвођачима на овом дијелу бањалучке територије о потешкоћама са којима се суочавају, али и о мјерама које Град Бањалука предузима на подстицању пољопривредне производње.

 

Tалић је посјетио имање Милана Лазичића у Горњим Лусићима, пољопривредног произвођача који живи на 1.000 метара надморске висине, на крајњем југу бањалучке градске територије, у жељи да сазна са којим се све потешкоћама суочава ова породица која се бави сточарством.

У току посјете селима на платоу Мањаче, Tалић је обишао и пољопривредна газдинства Драгослава Савановића и Драге Илића у Локварима.

"Обишли смо данас неколико пољопривредних прозивођача у Локварима и Горњим Лусићима, у селима која се налазе на највишој надморској висини, а припадају бањалучкој градској територији. Била је то прилика да сазнамо са којим се потешкоћама суочавају наши пољопривредници на овом простору, али и да поразговарамо о мјерама које град Бањалука предузима на подстицању пољопривредне производње", рекао је Талић новинарима.

Он је рекао да је са пољопривредним произвођачима разговарао и о пројектима мини сирара и млијекомата чија реализација се већ дуже вријеме заговара.

Пољопривредни произвођач из Локвара Драго Илић каже да је захвалан предсједнику градске скупштине што је и поред ниских температура и сњежног покривача, посјетио овај дио бањалучке територије.

Он је истакао да je Талића упознаo о проблемима препумпне станице у Горњим Лусићима, због које домаћинства у том селу још нису снабдјевена питком водом.

"Било је говора и о подстицајима пољопривредним произвођачима на овом простору, али и о плановима мјештана села на Мањачи, у области туризма", рекао Илић.

Он је напоменуо да поред пољопривреде, овај дио бањалучке градске територије има велике потенцијале у области туризма, те да без великих улагања Мањача може бити бањалучки Златибор.