ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/03/2019

О СТАЊУ У ОБЛАСТИ МИГРАЦИЈА

 

САРАЈЕВО, 21. МАРТА /СРНА/ - Савјет министара у техничком мандату требало би данас да разматра информације о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната.

 

На интернет страници Савјета министара наводи се да је на дневном реду сједнице информација о актуелној политичкој ситуацији у вези са медијским иступима у безбједносном сектору.

Биће ријечи о Нацрту одлуке о ратификацији Споразума о финансирању програма активности прекограничне сарадње Србија-БиХ за 2017. годину између Европске комисије, Владе Србије и БиХ и нацрту одлуке о ратификацији Споразума о финансирању између БиХ и Европске комисије о измјени Споразума о финансирању између БиХ и Европске комисије који се односи на "ИПА Јадрански програм прекограничне сарадње" у оквиру Инструмента претприступне помоћи.

Пред министрима у техничком мандату биће и приједлог одлуке о усвајању стратегије комуницирања о процесу приступања БиХ ЕУ - од кандидатског статуса до чланства, са Приједлогом стратегије и информација о спровођењу Споразума између ЕУ и БиХ о учешћу БиХ у Трећем програму за дјеловање ЕУ у области здравства за период 2017-2018. година.

На дневном реду сједнице је приједлог оцјене оправданости учешћа припадника полицијских служби из БиХ у стабилизацијској мисији УН у Демократској Републици Конго и информација о кретању макроекономских показатеља за период јануар-децембар 2018. године.