ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура21/03/2019

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА КЊИЖЕВНИХ РАДОВА

 

ПРЊАВОР, 21. МАРTА /СРНА/ - Удружење писаца завичаја из Прњавора одржало је вечерас промоцију Четвртог зборника књижевних радова "Завичајна зора", поводом обиљежавања 24. марта - Дана општине Прњавор.

 

Представљени су радови 20 афирмисаних писаца чланова Удружења и 16 младих аутора, средњошколаца и студената. Прочитани су и радови пет аутора из Прњавора који нису више међу живима, а чији су радови објављени у свим досадашњим зборницима.

Предсједник Удружења Недељко Санчанин рекао је Срни да је основни задатак овог удружења да обједини све завичајне писце.

"Tо што ми чинимо у Прњавору је брига о завичајцима који су рођени на овим просторима, али и свима које је живот одвео далеко од завичаја", навео је Санчанин.

Предсједник Управног одбора Удружења писаца завичаја Драгана Симић истакла је да су радови прије објављивања у зборнику прошли потребну селекцију.

"Од младих аутора пријављених на конкурс изабрали смо 16, са по једном или више пјесама. Они су се уклопили и у пропозиције конкурса да радови буду на не више од пет страница. Имамо два аутора из Tребиња, три из Орашја, а остало су млади аутори из Прњавора", појаснила је Симићева.

Она је рекла да је ово прилика да млади писци који имају талента изађу из анонимности и представе се јавности.

Рецензент зборника Стевка Козић Прерадовић истакла је да књигу краси младост.

"Између шездесетак аутора налази се један `букет` младости који подсјећа на прољеће", рекла је она.

Вечерашњом промоцијом обиљежен је и 21. март Свјетски дан поезије.