ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/03/2019

ПОЧЕО "БАЊАЛУКА ДОГ ШОУ"

 

БАЊАЛУКА, 23. МАРТА /СРНА/ - У Бањалуци је данас почела дводневна Међународна кинолошка манифестација "Бањалука дог шоу 2019" на којој учествује 1.262 паса из 18 земаља.

 

Отварајући манифестацију, предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић рекао је да је ова манифестација од великог значаја за град Бањалуку и у туристичком смислу, јер су попуњени смјештајни капацитети.

"Овдје се окупило доста пријатеља и ми данас славимо пријатељство између човјека и пса, а самим тим кроз то пријатељство довели смо много пријатеља из других земаља, чак и из Чилеа, што довољно говори о међународном карактеру ове манифестације", истакао је Талић.

Директор изложбе "Бањалука дог шоу 2019" Синиша Дањко рекао је да на овој учествује 1.262 пса и да је Бањалука препозната као добар организатор ове манифестације.

Он је рекао да Кинолошко друштво "Драган Станковић" трећу годину заредом организује све бољу манифестацију, што потврђује чињеница да су прије двије године имали 600, а прошле године 800 паса.

На манифестацији учествују међународне кинолошке судије из Русије, Бугарске, Словачке, Хравтске и БиХ.

Током два дана манифестације судије ће оцјењивати више од 1.000 различитих пасмина.

Овај кинолошки спектакл организовали су Кинолошко друштво "Драган Станковић" Бањалука" и Кинолошки савез Републике Српске.