ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/03/2019

ВУЧИЋ: ОНО ШТО СЕ ДОГОДИЛО 1999. ГОДИНЕ ЈЕ БИЛА НАТО АГРЕСИЈА

 

СРЕМСКА КАМЕНИЦА, 23. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је оно што се догодило 1999. године била агресија НАТО и да се не плаши да то назове правим именом, као и да су грађани Србије били жртве.

 

"Поносан сам што се не стидимо и не плашимо да будемо жртва и да кажемо да јесмо жртва и да ствари назовемо правим именом. Јер, ти исти су нас терали, и терали су све наше медије, чак и државне, да то називају НАТО кампањом, чак не ни НАТО бомбардовањем, него кампањом, као да је то кампања за изборе. То је НАТО агресија и ми то умемо да кажемо", рекао је Вучић.

Он је рекао новинарима у Сремској Каменици да грађани Србије данас треба да буду сигурни у своју будућност, јер се земља опоравила у односу на то вријеме, независна је и неупоредиво снажнија економски, али и војно.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да се у Србији већ пет година обиљежава на озбиљан начин годишњица НАТО агресије, што се спроводи и нека врста националне консолидације.

"Шаљем поруку да такве ствари никада више не смеју да се понове, говорим да нам је потребан добар и пристојан однос са НАТО савезом, да никада Србију не доведемо у такву позицију. Али, нам је такође важно да не заборавимо злочине које су над нашим народом и децом починили. Неко је увек са својим народом, неко иде тог дана у Вашингтон и то су различити приступи", истакао је Вучић.

Коментаришући јучерашњу акцију по кладионицама на сјеверу Косова и Метохије, након што је парламенту самопроглашеног Косова усвојена документ о затварању коцкарница и забрани коцкања на тој територији, Вучић је истакао да се ради о новој провокацији Приштине и да су Албанци то радили по принципу такозване "куване жабе".

Вучић је рекао да су нове провокације Приштине озбиљан проблем и да су посљедњом акцијом на сјеверу Космета хтјели да "тестирају" Србе и виде ко је и на који начин спреман да им се супротстави.

"Имали смо јуче узменирење Срба на северу, пошто су, тобож, ишли да обилазе кладионице и да `хапсе машине` које Срби држе по кладионицама", рекао је Вучић.

Вучић је навео да се наставља са притисцима на Србе на Космету.

"Желе да виде ко ће и на који начин да им се супротставља и онда ће да крену на другу акцију да контролишу рафове у продавницима и друго, да би направили комплетну, `тачкасту слику` о могућим местима отпора у будућности", објаснио је Вучић.

Он је оцијенио да Албанци желе у потпуности да "убију сваку жељу свим мирним и пристојним становницима сјевера Космета да живе у својој отаџбини Србији".

Вучић, који је и предсједник Српске напредне странке, рекао је да ће сједница врха ове странке бити одржана у понедјељак 25. марта, а тема ће бити најакутелнија питања, укључујући избори.