ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима25/03/2019

ПРОМЈЕНЕ У РЕЖИМУ САОБРАЋАЈА У МОДРИЧИ, ЗАТВАРА СЕ ПРЕЛАЗ ИВАНИЦА

 

БАЊАЛУКА, 25. МАРТА /СРНА/ - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по претежно сувим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

 

Од данас до 17. априла, због радова у Хрватској, затвара се гранични прелаз Иваница-Горњи Бргат, а за вријеме обуставе биће омогућен прелаз пјешака, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Од данас ће бити измијењен режим у одвијању саобраћај на дионици магистралног пута Модрича један-Модрича два и дионици Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/, као и на дионици регионалног пута Бушлетић-Модрича два, за вријеме извођења радова на изградњи кружне раскрснице на споју тих путева и Tаревачке улице.

У току су радови на постављању интелигентних транспортних система /ИТС/ на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На истом ауто-путу, због изградње наплатних станица у Чатрњи, измијењен је режим одвијања саобраћаја /саобраћај се одвија двосмјерно/.

У току су радови на изградњи и провођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар" Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на санацији одрона, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани саобраћа се једном траком.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.На тој дионици измијењен је режим у одвијању саобраћаја и због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Tрну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због радова на санацији клизишта, измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

На дионици регионалног пута на Обудовац-Лончари могуће су измјене у одвијању саобраћаја због радова на изградњи пјешачке стазе.

Због активираних клизишта једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3" због радова на санацији клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу Зеница-Немила, на подручју ФБиХ, због санационих радова у тунелу "Врандук два", саобраћа се наизмјенично једном траком.

На магистралном путу Нови Tравник-Бугојно због реконструкције моста на улазу у Бугојно, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од седам тона укупне масе. Алтернативни правац за ову категорију возила је преко Tравника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима јуторос нема дужих чекања на прелазак границе.

Због нестабилности моста обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, док је, због радова у Хрватској, забрањен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.