ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура11/04/2019

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ИСТАКНУТИМ ПИСЦИМА

 

ПАЛЕ, 11. АПРИЛА /СРНА/- На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржано је књижевно вече на којем су студентима говорили писци чланови Удружења књижевника Републике Српске, Подружница Источно Сарајево - Горан Врачар, Жељко Грујић и Жељко Пржуљ.

 

На књижевној вечери, коју је организовала Катедра за србистику Филозофског факултета Пале, окупљенима се представио и млади, талентовани пјесник Огњен Кандић.

Један од организатора књижевне вечери, професор Саша Кнежевић рекао је новинарима да је Катедра за србистику увијек организовала књижевне сусрете на Филозофском факултету, те да је сада покренута активност промоције књижевника из Источног Сарајева.

"У сљедећем периоду покушаћемо да афирмишемо на Факултету ауторе Удружења књижевника Републике Српске из других крајева, писце који су у посљедње вријеме награђивани са ових простора, али живе у Србији", навео је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да је вечерас промовисан млади пјесник који још нема објављену књигу, али да ће један од задатака Удружења и њега као члана бити да му покушају помоћи у објављивању.

Српски књижевник и предсједник Удружења књижевника Републике Српске, подружница Источно Сарајево Горан Врачар каже да су вечерас студентима представили свој рад и оно што раде књижевници у Српској.

Он је додао да је вечерашње дружење протекло у коминикација са студентима, а представљен је и талентовани пјесник Кандић.

Студент мастер студија на Филозофском факултету Пале Огњен Кандић каже да пише поезију 10 година, да има готову збирку поезије, али да још није објављена.

Он је истакао да му је част бити са истакнутим писцима, на чији је позив дошао вечерас на књижевно вече.

Кандић је представио двије родољубиве пјесме "Херцеговина" и "Химна бесмртника", повећена Алекси Шантићу.