ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/04/2019

"ВРАПЧИЋИ" ПЈЕСМОМ ОДУШЕВИЛИ СОКОЧАНЕ

 

СОКОЛАЦ, 12. АПРИЛА /СРНА/ - Дјечији хор "Врапчићи" из Бањалуке наступио је вечерас на Сокоцу и промовисао нови албум "Тенис краљица", а на концерту су им се придружили и вршњаци из овог мјеста.

 

Руководилац Хора и диригент Бранислав Ђаковић рекао је новинарима да су "Врапчићи" објавили 17 издања и 110 пјесама, те да су ових дана, поводом четврт вијека постојања, на турнеји током које ће одржати 25 концерата широм Српске.

"Оно по чему су `Врапчићи` препознатљиви су пјесме, а наше највеће богатство су дјеца, јер је за ових 25 година кроз Хор прошло 2.500 чланова од три до 12 година", навео је Ђаковић и додао да је поносан на 25 година рада и много концерата у региону, те турнејама у 12 европских држава.

Он је додао да "Врапчићи" желе да наставе са традицијом стваралаштва дјечије музике и њеном промоцијом.

"Прву пјесму смо снимили прије 22 године и то је `Прва љубав`, а затим и многе друге уз које дјеца одрастају. Надамо се да ћемо и у будућности то да радимо", поручио је Ђаковић.

Сокочанка Александра Елез, која је са троје дјеце дошла на концерт, рекла је да би било лијепо да малишани у овом граду имају више прилика да уживају у оваквим манифестација, уз квалитетну музику која развија њихову машту.

Дјевојчица Катарина Тошић каже да је са другарицама дошла да слуша "Врапчиће" јер воли ову врсту музике.

Покровитељ концерта бањалучког Дјечијег хора "Врапчићи" је општина Соколац.