ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/04/2019

ОДБОЈКАШИ ФОЧАНСКОГ "МАГЛИЋА" ШАМПИОНИ СРПСКЕ

 

ФОЧА, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Одбојкаши фочанског "Маглића" нови су шампиони Републике Српске пошто су у мајсторици плеј-офа Прве републичке лиге савладали екипу "Љубиње Банком" резултатом 3:1.

 

Ово је Фочацима друга титула у посљедње четири године.

У веома узбудљивој утакмици у којој је, у сва три сета која су му припала, домаћин сустизао заостатак и успијевао да преокрене резултат у своју корист, Фочаци су након само годину дана паузе изборили повратак у Премијер лигу БиХ.

Млада екипа "Љубиња", којој је припао трећи сет, испуштала је олако предност у првом, другом и четвртом сету, и чини се да је платила цех неискуству.

Капитен гостију Мирко Козић честитао је Фочацима пласман у елитно такмичење.

"Апсолутно су залужено прваци Републике Српске. Вјероватно је пресудило њихово искуство и онај трећи сет из јучерашње утакмице када смо испустили велику предност. И данас смо имали предност у сваком сету, али једноставно, како се приближавао крај сета, нисмо то успијевали да материјализујемо", рекао је Козић.

Фочаци су успијевали да се врате у игру понајвише захваљујући убитачним сервисима, прије свих, одличног Владимира Вуковића.

"Сезона је била напорна, у плеј-оф смо ушли са четвртог мјеста, а онда смо избацили првог фаворирта `Дрину` из Зворника, а затим и ову веома талентовану екипу `Љубиња`. Данас сам можда ја одлучио, други пут неко други, углавном имамо јак колектив и то је пресудило", рекао је Вуковић.

"Маглић" је састављен од веома искусних играча, који су двије сезоне наступали у Премијер лиги БиХ, а капитен Драган Матовић и у петој деценији игра са еланом тинејџера.

Матовић је уз Вуковића и у мајсторици против "Љубиња" био главна покретачка снага новог шампиона Српске.

"Веома неизвјесна утакмица, имали смо проблема са пријемом, а било је и доста нервозе, што је разумљиво имајући у виду важност утакмице. Оно што нам предстоји је да се морамо појачати, јер је Премијер лига много квалитетније такмичење од Прве лиге Српске", рекао је Матовић.

Он је додао да много играча "Маглића" има пословне обавезе и да ће због тога морати да пронађу начин за изналажење финансијских средстава за наступ у Премијер лиги.