ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/04/2019

ОТВАРАЊЕ КОНЗУЛАРНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ СРБИЈЕ У ДРВАРУ - ЗНАЧАЈНО ЗА СРБЕ

 

ДРВАР, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Конзуларна канцеларијa Србије у Дрвару, чије је отварање најављено за сутра, знак је да Срби у Федерацији БиХ нису заборављени и да једину помоћ имају управо из Србије и Републике Српске, рекла је Срни начелник општине Душица Рунић.

 

"Конзуларна канцеларија Србије, која ће бити отворена у Дрвару, представља везу са матицом и знак да нисмо заборављени", рекла је Рунићева.

Она је додала да ће тај потез уједно улити осјећај сигурности Србима који живе у овом дијелу Федерације БиХ.

"Отварање Конзуларне канцеларије даје наду Србима да ће опстати на овим просторима. Ова канцеларија омогућиће брже рјешавање административних питања", истиче Рунићева.

Она каже да ће Конзуларна канцеларија помоћи у рјешавању питања држављанстава, као и административно-правних, а њен рад биће значајан не само за становнике Дрвара, већ и околних општина.

"На основу овог потеза схватамо да нисмо сами. Неко стоји иза нас и подржава нас. Годинама подршку добијамо од Републике Српске, а ево сада и од Србије. У име грађана Дрвара и околних општина, ја се овом приликом захваљујем", рекла је Рунићева.

Конзуларну канцеларарију Србије у Дрвару сутра ће, у име Министарства спољних послова Србије, отворити генерални секретар Вељко Одаловић, најављено је из Генералног конзулата Србије у Мостару.

Отварање је предвиђено у 13.00 часова у Радничком дому.