ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/04/2019

СДА НЕ ЖЕЛИ СНСД У ВЛАСТИ

 

БАЊАЛУКА, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић сматра да СДА не жели СНСД у власти на нивоу БиХ и да ради све да не дође до њеног формирања.

 

"То значи да извршна власт остаје у техничком мандату не знамо до када. То је губитак за читаву БиХ. Све што из СДА траже, више је од онога што је нормално у преговорима и доказује да они све раде против формирања те власти", рекао је Радмановић за данашњи "Глас Српске".

Он је нагласио да је захтјев СДА о повећању броја министара њихов адут да не дође до договора.

"Број министарстава се зна. Шта је равноправније за три конститутивна народа, него да расподјела министарстава буде по три за сваки? О томе уопште не треба расправљати. У најновију причу о повећању броја министарстава не вјерују ни предлагачи. На то неће пристати не само СНСД, него нико из Српске", поручио је Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а.

На питање када би могло доћи до напретка, Радмановић је рекао да не очекује да се о томе озбиљно расправља прије јуна, с обзиром на то да предстоје празници - Васкрс, 1. мај и 9. мај, што онемогућава нормалан рад и договор лидера странака.

Коментаришући усвајање плана рада Савјета министара у техничком мандату за ову годину, у којем је један од приоритета активација Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/, Радмановић је рекао да то никада неће бити завршено ако је један народ против.

"Ту се губе мјесеци и свађамо се ни за шта. Ово је још једна подвала сарајевске екипе у плану рада непостојећег Савјета министара и показатељ да и ово мало Срба што је ту и не чита оно за шта диже руке. То је непотребно трошење енергије", истакао је Радмановић.

Коментаришући изјаву министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића да би "БиХ и Србија требало да уђу у НАТО", Радмановић је рекао да то показује да Мектић не зна о чему говори и да је залутао - и политички и стручно.