ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/04/2019

У ШАМЦУ ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О БРАТИМЉЕЊУ ДВИЈЕ СРПСКЕ ОПШТИНЕ

 

ШАМАЦ, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Начелник шамачке општине Ђорђе Милићевић и помоћник предсједника општине Жагубица из Србије Душан Милосављевић потписали су данас у Шамцу Споразум о братимљењу двије локалне заједнице.

 

Циљ братимљења је размјена добрих пракси и искустава, те узајамног пружања стручне помоћи, што доприноси унапређењу функционисања система локалних самоуправа.

Милосављевић је рекао да њихова сарадња траје од 1977. године и да је сада дошло вријеме да се она обнови потписивање новог споразума, те да се настави јачање веза, с циљем просперитета обје општине.

Начелник општине Милићевић истакао је да данас почиње нова етапа сарадње двије локалне заједнице из Србије и Републике Српске.

"Посебно ме радује што је ријеч о локалној заједници из Србије, чију Владу данас награђујемо посебним признањем - Повељом општине, захваљујући јој на тај начин за све што је дала за развој Шамца", рекао је Милићевић.

Он је навео да је сарадња, иако започета 1977. године интензивирана у посљедњих годину и по дана кроз пројекте у различитим областима.

Данашњем потписивању Споразума присуствовали су и предсједник Скупштине општине Шамац Николина Шкрбић, као и начелник Одјељења за привреду и економски развој општине Жагубица Радиша Милошевић.