ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/04/2019

НАЈБОЉИ "ВИБЕР" СТИКЕРИ СРЂАНА ЗРНИЋА

 

БАЊАЛУКА, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Графички дизајнер Срђан Зрнић понудио је најбоље рјешење "Вибер" стикера за представљање Бањалуке, рекао је данас градоначелник Игор Радојичић.

 

Он је рекао новинарима да су друго мјесто заједно освојиле /тимски рад/ Александра Марић и Ирма Беширевић, а треће Милијана Савановић.

Радојичић је навео да је ово још један вид промоције Бањалуке, пратећи изазове које намеће развој модерне технологије, истичући да је посебан изазов за младе дизајнере био да осмисле аутентична рјешења, карактеристична за град.

Градоначелник каже да, након проглашења побједника, слиједи формални дио процедуре у вези са укључивањем у апликацију "Вибер".

Он је појаснио да ће компанија "Проинтер" обезбиједити да дизајнерска рјешења у "Виберу" буду званично прихваћена, додајући да и ту треба платити одређену котизацију да стикери буду на располагању.

"Надам се да ћемо већ у мају моћи да обавијестимо грађане да могу бесплатно преузети колекцију вибер стикера из Бањалуке", рекао је Радојичић.

Радојичић је нагласио да је компанија "Проинтер" обезбиједила и награде за најбоља дизајнерска рјешења, и то 1.000 КМ за најбоље, по 500 КМ другонаграђенима и 300 КМ трећепласираном.

Аутор најбољег рјешења Срђан Зрнић рекао је да је ово интересантан пројекат Градске управе, те да су у његовом приједлогу преовладавали мотиви ријеке Врбас, дајак, Тврђава "Кастел", Господска улица.

"Бањалука има толико тога да покаже, па је 10 опција, можда, премало. Можда бисмо могли у наредном периоду провећати број илустрација", навео је Зрнић, који је графички дизајнер.

Он је изразио очекивање да ће стикери бити интересантни Бањалучанима и туристима.

Директор компаније "Проинтер" Бојан Вујић увјерен је да ће "Вибер" стикери додатно промовисати Бањалуку као отворени град и употпунити туристичу понуду.

Вујић је истакао да је овој компанији посебно задовољство што је имала прилику да допринесе манифестацији "Прољеће у Бањалуци".

Позив града упућен креативцима да посредством јединственог дизајнерског рјешења представе свој град у форми "Вибер" стикера био је отворен од 15. марта до 5. априла, а комисија је изабрала три најбоља.

Град Бањалука је крајем прошле године покренуо "Вибер заједницу" као још једну платформу за комуникацију са грађанима.