ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/04/2019

ЦВИЈАНОВИЋЕВА НА СВЕЧАНОЈ СЈЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

 

ШАМАЦ, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић присуствује свечаној сједници Скупштине општине /СО/ Шамац, поводом 15. априла - Дана општине, на којој ће бити уручена признања најзаслужнијим појединцима и институцијама за развој ове локалне заједнице у прошлој години.

 

Сједница је почела химном Републике Српске "Моја Република" и молитвеним сјећањем на погинуле борце у одбрамбено-отаџбинском рату.

Највеће општинско признање - Повеља општине биће додијељена Влади Србије за допринос развоју Шамца, посебно за помоћ током и након катастрофалних поплава 2014. године, те као захвалност за изградњу Основне школе "Србија" у Црквини.

Двије плакете биће додијељене производним предузећима "Е-м" из Шамца, "ИД пласт" из Гајеви, те постхумно Светозару Евђићу за допринос у развоју општине.

Двије априлске новчане награде од по 500 КМ припашће младим талентима који су и репрезентативци у спортовима којима се баве - Јовани Милаковић из Лугова и Душану Јоксимовићу из Обудовца.

Општина је припремила и пет похвала појединцима који су остварили значајан допринос у развоју спорта, културе и пољопривреде на овом подручју - Стеви Богдановићу из Горње Слатине, Николи Филиповићу из Обудовца, Зорану Лукићу из Гајева, Чедомиру Максимовићу, професору у пензији, те Драгану Павловићу, свештенику из Горње Слатине.

Свечаној сједници СО Шамац присуствују и министар привреде и предузетништва републике Српске Вјекослав Петричевић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, представници ОЕБС-а из Брчког, те руководство ове локалне заједнице.

Сједници присуствују и представници општине Жагубица са којом је данас потписан Споразум о сарадњи, као и општине Звечан са Косова и Метохије са којом Шамац већ има братске односе, начелник општине Борова из Хрватске и многе друге угледне личности регије.

Након свечане сједнице СО Шамац предвиђене су изјаве за новинаре.

Прије свечане сједнице одржан је састанак предсједника Српске Жељке Цвијановић са руководством општине на којем је било ријечи о реализацији актуелних и будућих пројеката у Шамцу.

Цвијановићева ће у наставку посјете Шамцу присуствовати парастосу и положити вијенац погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата на централном споменику на Градском тргу.

Потом ће Цвијановићева посјетити и Обудовац, односно мјесто изградње вртића, те тамошњу Основну школу, гдје су предвиђене и изјаве за новинаре.