ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија15/04/2019

ВИШЕ ОД 100 МИЛИОНА КМ УЛОЖЕНО ЗА ПОБОЉШАЊЕ СТУДЕНТСКОГ СТАНДАРДА

 

БАЊАЛУКА, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да је Влада Српске у посљедњих 10 година уложила више од 100 милиона КМ за побољшање студентског стандарда.

 

"Градили смо студентске домове у Источном Сарајеву и Бањалуци и Влада Српске ће и даље пружати подршку студентима и студентским центрима у Српској", рекао је Вишковић новинарима након посјете Студентском центру "Никола Тесла" поводом манифестације "Дани студената".

Он је навео да је расписан тендер за изградњу студенског центра у Источном Сарајеву чија је вриједност шест милиона КМ.

"Разговарали смо данас и о реконструкцији павиљона три у овом центру, док су павиљони један и два сада квалитетни. Рјешаваћемо и проблем који менза у овом центру има са прокишњавањем крова", рекао Вишковић и подсјетио да цијена смјештаја и исхране студената није повећавана од 2006. године.

Он је напоменуо да је разговарано и о рјешавњу дуговања које центар има према старој бањалучкој топлани.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Немања Бабић нагласио је да студентски стандард у Српској расте, за шта је заслужна Влада Српске.

"Премијер је посјетио први и други павиљон нашег центра који су реновирани, а тражимо да се почне са реновирањем трећег павиљона. Вјерујем да ћемо наставити са успјешном сарадњом и да ће стандард студената и даље бити унапређиван", рекао је Бабић и напоменуо да ће бити побољшана исхрана у студентским домовима.

Директор Студентског центра "Никола Тесла" Драгослав Топић рекао је да је цијена смјештаја студената остала на прошлогодишњем нивоу и најнижа је у региону, а да је од изузетног значаја што се интензивно ради на подизању студентског стандарда.

"Договорили смо данас да се почне са израдом санационог плана трећег павиљона нашег центра. Дио средстава за ово биће обезбијеђен од Свјетске банке, а реализацију пројекта енергетске ефикасности кочи чињеница да није формиран нови сазив Савјета министара", рекао је Топић.