ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/04/2019

ДОДИК И ЏАФЕРОВИЋ РАЗГОВАРАЛИ СА ПОЉСКИМ ПРЕДСЈЕДНИКОМ ДУДОМ

 

САРАЈЕВО, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и члан Предсједништва Шефик Џаферовић данас су у Сарајеву у разговору са предсједником Пољске Анджејом Дудом изразили увјерење да овај сусрет пружити основу за даље јачање сарадње на свим пољима, а нарочито на економском плану.

 

Дуда је рекао да Пољска снажно подржава европски пут БиХ и да ће наставити да пружа подршку и у наредним етапама пута ка чланству у ЕУ, саопштено је из Предсједништва.

На састанку је оцијењено да су односи БиХ и Пољске пријатељски и без отворених питања, те да као такви представљају базу за развој укупних билатералних односа.

Такође је речено да је потребно уложити додатне напоре како би се повећала спољнотрговинска размјена и сарадња на инфраструктурним пројектима од заједничког интереса.

У саопштењу се наводи да је Пољска својим ангажманом у Вишеградској групи, те осталим иницијативама и организацијама, пружила снажну политичку подршку БиХ у процесу приступања ЕУ.

Чланови Предсједништва БиХ информисали су Дуду о политичкој ситуацији у земљи и поновили опредијељеност за европски пут земље и наставак реформског процеса, како би се створили повољни услови за убрзан економски развој.

Они су исказали наду да ће мишљење Европске комисије бити позитивно, те да ће земље чланице ЕУ додијелити кандидатски статус БиХ у што скоријем року јер би статус кандидата за чланство БиХ у ЕУ донио нову динамику на реформском путу земље и прилику за нове развојне пројекте, наводи се у саопштењу.

У име члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, састанку је присуствовао савјетник Бранимир Јукић.