ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2019

ОДАЛОВИЋ У ДРВАРУ ОТВАРА КОНЗУЛАРНУ КАНЦЕЛАРИЈУ СРБИЈЕ

 

ДРВАР, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић отвориће данас Конзуларну канцеларију Србије у Дрвару.

 

Одлуку о отварању Конзуларне канцеларије са сједиштем у Дрвару донијела је Влада Србије.

Конзул у Генералном конзулату Србије у Мостару Марија Бакоч изјавила је да ће Конзуларна канцеларија у Дрвару допринијети даљем развоју добросусједских односа БиХ и Србије, као и јачању контаката Срба са матицом у оквиру сарадње привредних, научних, културних, информативних и спортских организација.

"Министарство спољних послова Србије путем својих дипломатско-конзуларних представништава, а тако и посредством Генералног конзулата Србије у Мостару, придаје изузетан значај односима са Србима у региону, о чему говори подршка у реализацији бројних пројеката који доприносе очувању националног идентитета, језика, културе и обичаја", истакла је Бакочева.

Начелник дрварске општине Душица Рунић рекла је Срни да је отварање
Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару знак да Срби у Федерацији БиХ нису заборављени.

"Отварање Конзуларне канцеларије даје наду Србима да ће опстати на овим просторима. Ова канцеларија омогућиће брже рјешавање административних питања", истиче Рунићева.

Конзуларна канцеларија биће отворена у 15.00 часова у згради "Раднички дом", саопштено је из Генералног конзулата Србије у Мостару.