ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура15/04/2019

ФОТОГРАФИЈЕ ЈАХОРИНЕ МАРИЈЕ НИШИЋ ПРЕД БЕОГРАЂАНИМА

 

БЕОГРАД, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Изложба фотографија, инсталација и цртежа Јахорине аутора Марије Нишић отворена је вечерас у београдској Галерији "Зум".

 

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнајић рекао је приликом отварања изложбе да су ове сезоне постигли историјски успјех и рекорде на свим пољима.

Он је нагласио да сезона на Јахорини још траје, да је данас на олимпијској љепотици 138. дан скијања, а да ће коначни биланс сезоне саопштити за седам дана.

"Већ сада могу да кажем да смо постигли историјски успјех. Повећали смо број скијаша за 225 одсто, а приходе увећали за 170 одсто", рекао је Љевнајић новинарима.

Он је истакао да је посебно поносан што је изложбу припремила Мишићева која је дио успјешног Олимпијског тима "Јахорина" и која је у овој планини пронашла инспирацију као што је проналазе и сви који на њу дођу.

Аутор изложбе Марија Нишић рекла је да је два мјесеца вршила селекцију фотографија и радова који ће у наредним данима бити приказани београдској публици и да њеним радовима доминирају мотиви раног јутра и предвечерја, које она сматра и најљепшим тренуцима на Јахорини.

"Радује ме да оно у чему сам ја уживала бар једним дијелом виде они који нису били у прилици да дођу на Јахорину и тако је упознају", рекла је Нишићева.