ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет15/04/2019

КЕЋИЈАНГ И КАНО ЗА ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ

 

ПЕКИНГ, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Кинески премијер Ли Кећијанг састао се данас са јапанским министром спољних послова Таром Каном и другим званичницима који су присуствовали петом економском дијалогу на вишем нивоу између Кине и Јапана.

 

Кећијанг је нагласио да су Кина и Јапан међу већим економијама на свијету и да јачање сарадње није само у интересу ове двије земље већ доприноси миру, стабилности и напретку региона и свијета.

Према његовим ријечима, пошто обје стране подржавају слободну трговину и поштују регулативве Свјетске трговинске организације треба заједно да раде и на градњи поштеног, непристрасног и недискриминаторског пословног окружења за компаније из обје земље.

Јапански министар спољних послова поздравио је нормализацију односа између Пекинга и Токија. Он је указао и на то да економски дијалог на вишем нивоу већ доноси плодоносне резултате.

"Јапан је за јачање сарадње са Кином у секторима попут иновација, финансија, еколошке заштите, енергетике, туризма и другим областима", додао је Кано, преноси кинеска новинска агенција Синхуа.