ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2019

КОНАЧНО РАСВИЈЕТЛИТИ УБИСTВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА

 

КОСОВСКА МИTРОВИЦА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Грађанска иницијатива "Слобода, демократија, правда" /СДП/ захтијева од надлежних да коначно расвијетле убиство њиховог лидера Оливера Ивановића, извршено прије пуних 15 мјесеци.

 

Из СДП-а напомињу да до сада нема никаквог званичног детаља у вези са Ивановићевим убиством, осим изјаве специјалног тужиоца самопроглашеног Косова да још нема довољно доказа и да је истрага у току, док из српског тужилаштва нема чак ни толико.

"Храбри нас подршка и заинтересованост великог броја људи из целе Србије да се убица Оливера Ивановића пронађе", наводе из СДП-а и поручују да неће дозволити да Ивановићево убиство остане нерасвијетљено.

СДП пита надлежне и међународну заједницу - ко је наручио убиство и ко је убио Оливера Ивановића, а то исто питање ће данас, како најављују, поставити на сједници Скупштине општине сјеверна Косовска Митровица.

Замјеник предсједника СДП Ксенија Божовић рекла је да је протежирање истраге и ћутање надлежних истражних органа потврда сумњи да ће се случај Ивановићевог убиства архивирати.

Према њеним ријечима, свима је јасно да би разобличавање убиства предсједника СДП-а изазвало продубљивање сукоба и тензија не само на Косову и Метохији, већ и шире.

"Упркос томе, настојимо, ако ништа друго не можемо, да јавним прозивкама одговорних подстакнемо њихову савет да овај гнусни злочин буде расветљен", каже она.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара прошле године хицима из пиштоља у тренутку када је прилазио згради у којој се налази сједиште Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у сјеверној Косовској Митровици.

Због сумње да су умијешани у Ивановићево убиство, двојица Срба са сјевера Косова - Недељко Спасојевић и Марко Росић ухапшени су и налазе се у притвору у селу Грдовац код Подујева.