ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти17/04/2019

ЦЕНТРАЛНИ СКУП 5. МАЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ

 

БАЊАЛУКА, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Организациони одбор за одржавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида Независне Државе Хрватске /НДХ/ у концентрационом логору Јасеновац и Доњој Градини утврдио је данас да ће централна манифестација овим поводом бити одржана 5. маја у Доњој Градини.

 

Дан раније, 4. маја, у Козарској Дубици биће одржана академија посвећена свим јасеновачким жртвама, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Организациони одбор позвао је грађане Републике Српске да у што већем броју присуствују обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида из Другог свјетског рата у Доњој Градини.

На сједници су изабрани и предсједник и потпредсједници Организационог одбора, именовани чланови Извршног одбора, те утврђен оквирни програм парастоса и помена жртвама злочина-геноцида.

На иницијативу предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић данас је у Палати Републике одржана прва сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.