ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/04/2019

ТРИБИНА "ЗАШТО СРПСКА НЕЋЕ У НАТО?" У БЕОГРАДУ

 

БЕОГРАД, 18. АПРИЛА /СРНА/ - Представништво Републике Српске у Србији саопштило је да ће у Београду данас бити одржана трибина о теми "Зашто Српска неће у НАТО?".

 

Циљ трибине, коју организују Представништво Српске у Београду и Информативни портал "Све о Српској", је, како се наводи, да помогне разрјешењу блокаде у функционисању заједничких органа БиХ.

На трибини у београдском Медија центру учествоваће Слободан Антонић, Александар Врањеш, Ненад Кецмановић, Мирослав Лазански, Александар Павић, Дарко Танасковић и Предраг Ћеранић.

Уводну ријеч одржаће шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, модератор трибине је Ђуро Билбија, уредник информативног портала "Све о Српској".

Организатори подсјећају да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић већ мјесецима блокира конституисање заједничких органа БиХ након што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, на основу резолуције Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности, одбио понуду из Брисела да БиХ учини одлучујући корак на путу у НАТО.

Почетак трибина заказан је за 13.00 часова.