ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана18/04/2019

О НАЦРTУ ИЗМЈЕНА ЗАКОНА О ПОЛИЦИЈИ

 

БАЊАЛУКА, 18. АПРИЛА /СРНА/ - Посланици Народне скупштине Републике Српске наставиће данас расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима којим се утврђују формалноправни услови за успостављање резервног састава полиције.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је јуче да се Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима утврђују формалноправни услови за успостављање резервног састава полиције.

Обраћајући се посланицима, Лукач је истакао да је прописано да ће полиција резервног састава имати иста овлаштења као и редовна полиција у складу са Законом о полицији и унутрашњим пословима, како би био постигнут максимални ниво сигурности лица и имовине, нарочито у периоду када се очекује повећање интензитета мигрантске кризе.

Посланици Народне скупштине разматраће и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру.

На дневном реду је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу, као и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити.

О апсолвираним тачкама дневног реда посланици би требало да се изјашњавају сутра у послијеподневним часовима.

Сједница Народне скупштине биће настављена у 10.00 часова.