ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/04/2019

АЛБАНЦИ БЕЗ КОМПРОМИСА СА БЕОГРАДОМ НЕЋЕ ИМАТИ НИШТА

 

БЕОГРАД, 18. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас групу Срба која је пјешке дошла са Космета да би присуствовала сутрашњем скупу у Београду и тако пружила подршку политици коју води, те поручио да Албанци са Космета, али и сви други, треба да знају да без компромиса са Србијом неће имати ништа.

 

"И међународна заједница, и Немачка, САД, Француска, морају да знају да без компромиса притисци не помажу", рекао је Вучић.

Он је нагласио да је пред Србијом тежак период и да очекује даље притиске.

"То је важан период по питању Косова и Метохије. Не бих рекао одлучујући или нешто што ће донети не знам какво коначно решење, али један тежак период у којем очекујем бројне притиске да Србија учини додатне уступке, из мени непознатих разлога, како би умилила косовске Албанце да прихвате да укину таксе да би се отворила могућност за дијалог", навео је Вучић, преносе београдски медији.

Он је додао да је и лично на дневном нивоу изложен захтјевима да Београд учини нешто како би Албанци повукли противправне таксе.

"Мој одговор је да не понижавају Србију", рекао је Вучић.

Он је поновио да ће се Србија борити цивилизованим методама, да је чекала шест мјесеци не уводећи реципрочне мјере послије увођења такса, али да не може да трпи и чека довијека без одговора.

"То ћу рећи и /њемачком/ канцелару Ангели Меркел и француском предсједнику Емануелу Макрону /у Бриселу/", рекао је Вучић.

"Надам се да ће састанак бити подстицај миру и стабилности у региону, а не прилика да неодговорни људи добију подијум и сцену за неозбиљне наступе. Ако и буде тако, добиће одговоран одговор од стране представника Србије, борићемо се свим срцем", нагласио је Вучић.

Он је поновио да је уговорио и билатералне сусрете са кинеским предсједником Си Ђинпингом и предсједником Русије Владимиром Путином, којима ће предочити низ чињеница о томе како су Албанци прекршили све договоре и шта све самовољно чине на Космету.