ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/04/2019

ПИРОT У БАЊАЛУЦИ ПРЕДСTАВИО СВОЈЕ ПОTЕНЦИЈАЛЕ

 

БАЊАЛУКА, 18. АПРИЛА /СРНА/ - Туристичка организација Пирот представила је вечерас у Бањалуци туристичке потенцијале овог краја, који је познат као једна од интересантних гастрономских дестинација.

 

Представник Туристичке организације Пирота Драган Новаковић изразио је задовољство што има прилику да у Бањалуци представи туристичке потенцијале, културно, историјско и духовно богатство, те природне атракције и интересантне локалитете у Пироту.

"Имамо неколико наших изузетно препознатљивих брендова, као што је пиротски ћилим, качкаваљ, а један од новијих брендова је пиротска пеглана кобасица", рекао је Новаковић новинарима.

Он је појаснио да је пеглана кобасица специфичан производ, који се прави само у Пироту, те да је велика потражња за овим производом.

"Трудимо се да сваки наш туристички производ промовишемо на различите начине, у оквиру манифестација које биљеже велику посјећеност", рекао је Новаковић.

Представник Туристичке организације Србије Павле Ђукић истакао је да је Пирот побједник у избору "Изузетне дестинације Европе" у Србији 2015. године, чији је циљ да промовише мање познате дестинације.

"То је пројекат који даје видљивост и промовише туристичке дестинације које до сада нису биле много видљиве, а Пирот је побиједио када је тема била 'Туризам и локална гастрономија'", навео је Ђукић.

Портпарол Туристичке организације Бањалука Бранка Бранковић истакла је значај сарадње Бањалуке и Пирота јер су то туристичке дестинације које имају шта да понуде.

"Ово је прилика да Бањалучани ближе упознају Пирот и његову богату туристичку понуду, те да се одлуче да га посјете и да се на лицу мјеста увјере у потенцијале овог краја", рекла је Бранковићева.