ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/04/2019

МИЛИЋ: УЗ ПОДРШКУ СРБИЈЕ ДО НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

БРЧКО, 22. АПРИЛA /СРНА/ - Брчко дистрикт очекује наставак подршке Србије, овај пут у привредним инвестицијама које би значиле отварање нових радних мјеста и запошљавање, изјавио је Срни градоначелник Брчког Синиша Милић.

 

Милић је изразио задовољство што Србија, нарочито у посљедње вријеме, исказује све веће интересовање за Србе у Републици Српској и БиХ и што је одлучна да помогне њихов опстанак на овим просторима.

Он је напоменуо да је Брчко, на основу споразума о Специјалним паралелним везама и уз препоруку Владе Републике Српске, прошле године добило донацију од 500.000 евра из буџета Србије.

"Та средства су намјенски утрошена за изградњу обданишта у насељу Илићка. Објекат је ових дана завршен, а у употребу ће бити стављен након опремања и вањског уређења", додао је Милић.

Милић је посебно нагласио да Србима у Брчком та донација значи много више од новчане помоћи.

"Драго нам је да се у Србији препознаје значај опстанка Срба у Брчком. Битно је да ова подршка није усмјерена против других у Брчком, већ представља и пружену руку онима који живе са нама, јер се средства, према правилу, усмјеравају у инфраструктуру и друге јавне објекте, школе, обданишта која ће користити сви грађани под једнаким условима", нагласио је Милић.

Милић је истакао и подршку коју имају из Србије на основу споразума који је прошле године потписао са градоначелником Београда Зораном Радојичићем о сарадњи Брчког и српске пријестонице.

Премијер Српске Радован Вишковић недавно је најавио састанак свих начелника и градоначелника из Српске и представника неколико општина из ФБиХ са већинским српским становништвом са високим званичницима Српске и Србије. Састанку би требало да присуствују предсједавајући предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић,предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и њихови сарадници.

На овом састанку почетком маја требало би да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих.