ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/04/2019

СУТРА ПОЧИЊЕ КАМПАЊА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

 

БАЊАЛУКА, 21. АПРИЛА /СРНА/ - У Републици Српској сутра почиње кампања "Нити један невезан појас!", чији је циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, које учествује у реализацији акције.

 

На дан почетка кампање у Лакташима ће бити одржана конференција за новинаре којој ће присуствовати министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић, начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић, те представници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Кампања "Нити један невезан појас!" трајаће до 31. маја, а има за циљ побољшати безбједности саобраћаја повећањем употребе безбједносних појасева код возача и путника у возилу, као и кориштење ауто-сједалица за дјецу, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Осим Министарства саобраћаја, кампању спроводе МУП, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез у сарадњи са јeдиницама локалне самоуправе и Радио-телевизијом Републике Српске као медијским партнером.

Конференција за новинаре у Лакташима биће одржана на паркингу код угоститељског објекта "Турист" у 11.00 часова.