ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/04/2019

ОTВОРЕН НОВИ ПРОСTОР ИНОВАЦИОНОГ ЦЕНTРА

 

БАЊАЛУКА, 19. АПРИЛА /СРНА/ - У Бањалуци је вечерас отворен нови радни простор бањалучког Иновационог центра, који ће додатно оснажити капацитете овог града за пружање подршке младим предузетницима.

 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ово већ трећи простор који је град додијелио Иновационом центру, те изразио задовољство што је све више потражње за коворкинг просторима.

"Још један простор у насељу Старчевица требало би да буде ослобођен за потребе Иновационог центра јер желимо да утростручимо просторни капацитет самог иновационог центра за четворогодишњи период", рекао је Радојичић.

Он је истакао да је разлог то што има довољно младих који су у савременим технологијама и који су заинтересовани за старт-ап пројекте или сличне дјелатности.

Директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић изразио је задовољство што је отворен још један коворкинг центар са циљем да пружи мјесто за развој друштвено одговорних предузећа.

"Циљ нам је да обезбиједимо мјесто за рад фриленсера, као и мјесто гдје ће се одржавати презентације и обуке", рекао је Гверић.

Он је истакао да ће у пословном инкубатору Иновационог центра мјесто имати сви који са својом друштвено одговорном идејом одлуче да покрену бизнис.

"Простор смо добили од града, те смо га у сарадњи са фондацијом 'Мозаик' реновирали и у потпуности опремили за рад фриленсера и нових предузећа", рекао је Гверић.

Он је изразио задовољство што су млади у Бањалуци све више активни у креирању својих пословних идеја и ангажмана.

Директор Фондације "Мозаик" Зоран Пуљић изразио је задовољство што је та фондација дио значајне активности која ће створити додатне прилике за младе и иновативне пословне људе у Бањалуци.

Он је изразио наду да ће у новом простору у наредних неколико година бити покренуто бар 10 или 15 бизниса.