ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/04/2019

ГОВЕДАРИЦА НИЈЕ ОДМАКАО ОД ПРОБОСАНСКЕ ПОЛИТИКЕ КОЈУ ЈЕ ВОДИО БОСИЋ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да грађани Републике Српске не треба да вјерују предсједнику СДС-а Вукоти Говедарици када каже да је СДС против даљег кретања БиХ ка НАTО-у.

 

"Не треба вјеровати Говедарици када каже да је СДС против уласка БиХ у НАTО. Да он стварно мисли оно што прича, давно би из партије искључио Драгана Мектића, који свако гостовање у сарајевским медијима искористи да понови причу о потреби да БиХ и Србија уђу у НАTО. Да су Говедарица и СДС стварно против НАTО-а, позвали би своје министре да изађу из Савјета министара јер су недавно гласали за програм рада у коме као приоритет стоји активација МАП-а", рекао је Кошарац Срни реагујући на изјаве Говедарице да је став СДС у вези са НАTО савезом непромијењен и да Српска треба у томе да прати Србију.

Кошарац је одбацио тврдње Говедарице да постоји било какав договор између СДА и СНСД-а у вези са даљим кретањем БиХ ка НАTО-у.

"Предсједник /СНСД-а Милорад/ Додик прекинуо је састанак са делегацијама СДА и ХДЗ-а јер није хтио да слуша глупости Бакира Изетбеговића у вези са било каквим једностраним потезима који би водили активацији МАП-а. Ми смо против тога и тачка! А што се договора са СДА тиче, Говедарица би требало да се распита код свог претходника Младена Босића, као и код својих министара Мирка Шаровића и Драгана Мектића, који су пуне четири године у потпуности пратили политику Бакира Изетеговића", поручио је Кошарац.

Он је додао да је очигледно да СДС у овом тренутку нема ни лидера, ни руководство, нити озбиљан политички програм иза којег би стајали чланови те странке.

"По свему што прича и ради, Говедарица није далеко одмакао од пробосанске политике коју је водио његов претходник Младен Босић, а коју су грађани Републике Српске препознали и жестоко казнили на прошлогодишњим општим изборима", закључио је Кошарац.