ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/04/2019

МИЛИЋ: УСПОСТАВИТИ ШИРУ САРАДЊУ СРПСКИХ ПОЛИТИЧКИХ ПАРТИЈА

 

БРЧКО, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Члан Главног одбора СНСД-а из Брчког Синиша Милић оцијенио је да би у дистрикту требало успоставити што ширу сарадњу између свих српских политичких партија, а за предстојеће локалне изборе формирати јединствену српску листу.

 

Милић је изјавио Срни да ће Општински одбор СНСД-а дјеловати у правцу обједињавања политичких актера из реда српског народа, те да ниједним потезом неће нарушавати односе између српских политичких партија у Брчком.

"Из тог разлога не желим ни да коментаришем оптужбе на рачун градоначелника и српске власти изнесене на конференцији за новинаре СДС-а, који је у посљедњих 10 година био дио власти у дистрикту и према томе с нама дијели одговорност за све добро и лоше у представљању интереса Срба", рекао је Милић, који је и градоначелник дистрикта.

Милић је објаснио да сарадња између српских политичких партија не треба да буде против интереса и на штету других народа, али сматра да ће помоћи да се у поптуности остваре и заштите интереси држављана Републике Српске у дистрикту, као и интереси Српске у складу са Арбитражном одлуком.

"Иако је таква идеја тешко остварива, требало би учинити све да се за предстојеће локалне изборе наредне године формира јединствена српска листа у дистрикту, што би сигурно наишло на одобравање српског народа у Брчком", рекао је Милић.

Он је објансио да су политичке прилике, односи и начин организовања и функционисања власти у дистрикту веома слични онима на нивоу заједничких институција у Сарајеву.