ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника20/04/2019

ЗАПЛИЈЕЊЕНО 230 КИЛОГРАМА КОКАИНА, УХАПШЕНО ДЕВЕТ ЛИЦА

 

ЉУБЉАНА, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Девет Словенаца повезаних са међународном трговином дрогом ухапшено је у великој полицијској акцији у којој је заплијењено 230 килограма кокаина, два килограма хероина, 43 килограма смоле канабиса, као и велика количина новца.

 

"Кликс" сазнаје да су у овој полицијској акцији, осим словеначких полицијских инспектора, учествовали и припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/.

Дрога је била намијењена за међународно тржиште, а словеначка полиција навела је да је криминална група дјеловала на подручју Словеније, Балкана и земаља ЕУ.

Помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Полицијске управе Марибор Андреј Колбл рекао је да су истрагу су покренули мариборски инспектори, а затим је проширена на друге европске земље у којима истрага још увијек траје, јавља Радио-телевизија Словеније.

"Открили смо да је криминална група организовала трговину дрогом у земљама западне Европе", објаснио је Колбл и додао да су се бавили организованом трговином наркотицима широм Словеније.

Полиција је на конференцији за новинаре детаљно представила резултате акције, у којој је девет лица, у старости од 26 до 62 године, ухапшено због кривичног дјела трговина дрогом.

Ухапшени су држављани Словеније, осим једног који има двојно држављанство.

Колбл је рекао да је у истрази и акцији хапшења учествовало 180 инспектора и полицајаца.

Истрага је трајала годину дана.