ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/04/2019

ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО И СВЕОБУХВАТНО СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО

 

БЕОГРАД, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је, уочи посјете Кини, гдје ће присуствовати Другом форуму "Појас и пут" и састати се са кинеским предсједником Си Ђинпингом, да то представља велику част за Србију и потврду да Кина у Београду види поузданог партнера.

 

Вучић је на састанку са амбасадором Кине у Београду Чен Бо рекао да жели да се кинеском предсједнику захвали за све што је учинио за Србију и за сву помоћ у економском развоју, као и подршку у питањима од државног и националног интереса.

Он је нагласио да се искрено нада да ће предсједник Си, током састанка у Пекингу, потврдити своју намјеру да Србији учини част и да је поново посјети, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је рекао да Србија чврсто подржава визионарску идеју предсједника Сија, јер је једна од најзначајнијих у модерној историји и као таква ће допринијети напретку цијелог човечанства.

Он је рекао да га радује то што је и својим радом допринио да српско-кинески односи достигну највишу тачку развоја у својој историји, до нивоа свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства.

Амбасадор Чен је рекла да јој је веома драго што ће предсједник Србије поново посјетити Кину и истакла да предсједник Си веома цијени српско-кинеско пријатељство и предсједника Вучића лично.

Она је нагласила да ће Други форум "Појас и пут" окупити 40 свјетских шефова држава и влада, а да ће предсједнику Србије бити указана посебна част да буде међу три лидера који ће дати завршну ријеч.