ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/04/2019

ВИПЕР ПОНОВО НАЈБРЖИ, ГЕЈТ У ЖУТОМ ИДЕ КА БАЊАЛУЦИ

 

БАЊАЛУКА, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Холанђанин Воутер Виперт из "ЕвоПро рејсинга" побједник је друге етапе 13. Бициклистичке трке "Београд - Бањалука", док је жуту мајицу сачувао његов тимски колега Арон Гејт.

 

Виперт је 160 километара од Бијељине до Tеслића превезао за три часа 47 минута и 27 секунди.

Холанђанин је био побједник и јучерашње етапе од Власенице до Бијељине, те је показао да врхунски спринтер, саопштили су организатори.

"Било је врло брзо, Арон је стигао момке који су бјежали, па смо успоставили контролу. Срећан сам због друге побједе у два дана, што није нимало једноставно за остварити у овако јакој конкуренцији", рекао је Виперт.

Послије одличне прве етапе, Гејт је још једном успио да остане у групи и задржи седам секунди предности у генералном пласману.

"Било је другачије у односу на прва два дана. Раван терен је убрзао трку до максимума. Велико хвала мом тиму. Немамо специјалну тактику за сутра, али се надам да ћемо успјети да још једном одрадимо одличан посао", рекао је Гејт.

Друго мјесто данас је заузео Арон Гросер из "Бајк рида", док је трећи члан словеначке "Адрије" Марко Кумп.

Специјални гост данашње етапе била је дванаестострука шампионка свијета у бициклизму Клаудија Карсерони - Жил.

Она је навела да је трци била и прије неколико година, те да се и тада одушевила.

"Видим колико се организатори труде, разговарала сам и са члановима екипа који оцјењују да су трка и сви пратећи догађаји на врхунском нивоу", рекла је Жилова.

Организатори истичу да Бијељина и Tеслић били одлични домаћини, као и Добој, чији су грађани поздравили бициклисте на пролазном циљу.

"Посебно лијепо је било у Tеслићу, јер је много грађана већ традиционално изашло на улице и аплаузом долекали бициклисте", наводе организатори.

Директор Tуристичке организације општине Tеслић Сузана Липовчић рекла је да је туризам један од највећих замајаца развоја у овој општини, а да је трка постала заштитни знак и дио туристичке понуде.

Организатори напомињу да је сутра финални чин борбе за укупног побједника, те да етапа од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте, Српца, Разбоја и Лакташа поново више одговара спринтерима, јер је у потпуности равничарска.

Бициклистичка трка одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и премијера Радована Вишковића.