ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/04/2019

ДАЧИЋ: СКУП У БЕРЛИНУ НЕЋЕ БИТИ ОДЛУЧУЈУЋИ ЗА КОСОВСКО ПИТАЊЕ

 

БЕОГРАД, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да предстојећи скуп лидера западног Балкана у Берлину неће бити одлучујући за рјешење питања Космета, истичући да Србија неће попустити пред притисцима и уцјенама.

 

Дачић је рекао да је Њемачка тај скуп организовала без консултација са осталим земљама, осим Француске, што је, како је рекао, "доказ да свако жели да преузме неко лидерство" у рјешавању питања Косова.

"Зато данас нико не говори о формирању заједнице српских општина, већ о укидању такса, за шта опет траже да ми учинимо неке уступке. Tолерантност међународне заједнице довела је да тога да нисмо остварили ниједан корак у имплементацији Бриселског споразума", навео је Дачић за ТВ "Прва".

Упитан зашто није присуствовао сахрани Мире Марковић, супруге бившег предсједника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, Дачић, који је и лидер СПС-а, каже да није коректно да иде на сахрану Марковићевој, јер му она није дозволила да иде на сахрану Слободана Милошевића.

"Ја сам послао венац који је положила делегација високих функционера наше партије. Као странка смо упутили саучешће, помогли организацију сахране. Остало је ствар историјских оцена, а мислим да је још рано за њих", рекао је Дачић.

У Берлину би 29. априла требало да буде одржан састанак представника Београда и Приштине, а домаћини скупа су Њемачка и Француска.