ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/04/2019

"СПОРTСКИ ДАН" У ГРАДСКОМ ПАРКУ

 

БИЈЕЉИНА, 21. АПРИЛА /СРНА/ - У бијељинском Градском парку данас је организован "Спортски дан" с циљем анимирања дјеце и младих за бављење спортом, као и едуковања одраслих о значају тренирања на отвореном простору.

 

Представници спортских клубова са подручја Бијељине - Карате клуба "Пантери", Одбојкашког клуба "Радник", Атлетског клуба "Академац", Фудбалског клуба "Радник", Карате клуба "УНСУ" и Таеквондо клуба "ЈОПА", грађанима су представили основне карактеристике спортова којима се баве.

Начелник градског Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић рекао је да је "Спортски дан" у парку организован у оквиру акције "Април, мјесец чистоће".

"Надам се да ће овакве активности допринијети да се што више наших суграђана бави спортом. Наш парк је идеална прилика за боравак у природи и зато апелујем на све суграђане да га чувамо, јер заштита животне средине је од вишеструке користи за наш град", рекао је Драганић новинарима.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је спортистима који су учествовали у овој акцији, јер су грађанима на тај начин представили могућности бављења спортом у природи.

"Градски парк заиста плијени својом љепотом, а Градска управа током акције `Април, мјесец чистоће` настоји да што више скрене пажњу на значај чувања јавног зеленила", истакао је Мићић.

Мићић је подсјетио да Градска управа континуирано улаже у спорт, а да ће ове године на Градском стадиону, изградњом рефлектора и уређењем терена, бити знатно унапређена спортска инфраструктура.

"Хвала предсједнику Србије Александру Вучићу на донацији за спортске сале у Семберији, што ће пружити још више могућности за младе да се баве спортом", навео је Мићић.