ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/04/2019

СТАРТОВАЛА ПОСЉЕДЊА ЕТАПА

 

ПРЊАВОР, 21. АПРИЛА /СРНА/ - Посљедња етапа Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" стартовала је данас из Прњавора.

 

На старту посљедње, четврте етапе, од Прњавора до Бањалуке било је 153 такмичара из 25 екипе.

Начелник општине Прњавор Драко Томаш, који је означио почетак посљедње етапе, рекао да је ова бициклистичка трка један од највећих догађаја у Републици Српској.

"За нас у Прњавору је част што смо добили организацију старта посљедње етапе. Увјерен сам да ће ово на најбољи начин презентовати и Прњавор и цијелу Републику Српску, због чега смо сматрали да требамо и морамо бити дио догађаја овог ранга", рекао је Томаш.

Он је изразио увјерење да ће и данашња етапа бити успјешна, али и да ће добра организација бити позивница Прњавору да и наредне године учествује у овом спортском догађају.

Томаш је рекао да за трку влада велико интересовање, да многи градови желе да буду дио овог догађаја, те да ће Прњавор догодине покушати да добије домаћинство и старта и циља трке.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је до сада урађен добар посао.

"Бициклисте је у свим градовима кроз које смо прошли дочекао и поздравио велики број људи. Данас имамо лијепо вријеме, повољне услове за вожњу и надам се да ћемо на исти начин бити дочекани и у Бањалуци", рекао је Куваља Срни.

Куваља је рекао да је данашња етапа ове бициклистичке трке дуга 175 километара.

"Возе се четири круга кроз Прњавор, потом се иде према Дервенти, гдје је први пролазни циљ. Спонзорски циљ имамо и у Малом Разбоју Љевчанском, последњи пролаз је у Лакташима, а потом долазимо у Бањалуку гдје се вози шест кругова и завршава трка", прецизирао је Куваља.

Водећи у тренутном поретку је Новозеланђанин Арон Гејт, возач тима "Европа Рејсинг" из Ирске.

Бициклистичка трка "Београд-Бањалука", чији су покровитељи предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић, почела је у четвртак у Београду, а завршава се данас у Бањалуци.

Организацију трке помогли су Министарство омладине и спорта Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.