ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/04/2019

ДАНАС ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА ГРАДА

 

БАЊАЛУКА, 22. АПРИЛА /СРНА/ - У Бањалуци ће данас бројним манифестацијама бити обиљежен Дан града и 74 године од ослобођења од фашизма у Другом свјетском рату.

 

Обиљежавању Дана града присуствоваће делегације из 15 градова из окружења и региона, као и делегације из Котовска из Русије и Лавова из Украјине, за које ће руководство града уприличити свечани пријем у 10.00 часова, најављено је из Градске управе.

У Градској управи у 11.00 часова градоначелници Бањалуке и Куманова Игор Радојичић и Максим Димитриевски потписаће споразума о братимљењу два града.

У оквиру сарадње међу градовима, градоначелници Бањалуке и Требиња Игор Радојичић и Мирко Ћурић у 9.00 часова отвориће "Херцеговачку кућу", продајни објекат у Улици Браће Мажар и мајке Марије број девет, у којој ће Бањалучани моћи да купе аутохтоне херцеговачке производе.

Радојичић ће данас угостити и амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцова, а у 14.00 часова у Банском двору присуствоваће отварању изложбе архивских докумената "Бањалука центар Врбаске бановине".

Централни догађај прославе Дана града - свечана академија биће одржана у 19.00 часова у Банском двору, а на њој ће бити уручене априлске награде. Ове године највећа градска признања добиће Абас Арсланагић и Коља Мићевић.

Поводом Дана града биће положени вијенци на више локација у Бањалуци - у 10.00 часова на Спомен-костурници на Новом гробљу, а у 10.30 часова на Споменик палим Крајишницима на Бањ брду.

Вијенци ће у 11.00 часова бити положени и на Споменик борцима одбрамбено-отаџбинског рата на гробљу Свети Пантелија, а у 12.00 часова, поводом Дана града и на Тргу палих бораца.