ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/04/2019

ТОМАШ: ПРИОРИТЕТ ШКОЛСКА ИНФРАСТРУКТУРА

 

ПРЊАВОР, 22. АПРИЛА /СРНА/ - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је за Срну да је ова локална заједница кандидовала више пројеката за донацију Владе Србије, а да је приоритет санација мокрих чворова у Основној школи "Никола Тесла" у Прњавору, чија је предрачунска вриједност око 150.000 КМ.

 

Томаш је подсјетио да је за реконструкцију ове школе прије три године у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност у Републици Српској" у сарадњи са Владом Републике Српске уложено око 700.000 КМ.

"Тада је урађена термичка изолација, фасада, замијењени прозори, врата, радијаторски вентили, као и котао за централно гријање. Остало је још да санирамо мокри чвор", прецизирао је Томаш.

Начелник општине Прњавор рекао је да је у протеклом периоду једно од главних опредјељења локалне власти било улагање у школску инфраструктуру како би младима били побољшани услови за образовање.

"Прошле године смо од Владе Србије добили 50.000 евра за санацију Основне школе `Меша Селимовић` у Насеобини Лишња. На тај износ ми смо додали више од 68.000 КМ и санирали комплетну школу. Постављена је демит фасада и изолација, промијењена је спољна ПВЦ столарија на објекту, уведено централно гријање, те уређен унутрашњи простор школе", подсјетио је Томаш.

Он је додао да локална власт у Прњавору у наредном периоду има у плану и завршетак централног гријања у Основној школи "Милош Црњански" у Поточанима.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја, највјероватније у Етно-селу "Станишићи" код Бијељине, бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ, гдје је већинско становништво српско.

Састанку би требало да присуствују и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.

Вишковић је рекао да би на састанку требало да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих пројеката за које се већ сада праве планови.