ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/04/2019

У НАСТАВКУ СЈЕДНИЦЕ О ИЗМЈЕНАМА ЗАКОНА О ЈАВНОМ РЕДУ И МИРУ

 

БАЊАЛУКА, 22. АПРИЛА /СРНА/ - Посланици Народне скупштине Републике Српске сутра ће наставити сједницу на којој би требало да разматрају Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.

 

На дневном реду су и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици.

У наставку четврте редовне сједнице требало би да буду разматрани и Нацрт стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Српској за период од 2019. до 2028. године, као и Нацрт стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској /2019-2029. године/.

Пред посланицима би требало да се нађу и Извјештај о раду и извршењу финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за период од 1. јануара до 31. децембра 2018. године.

Из Народне скупштине је саопштено да су на дневном реду и Годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за 2018. годину, Годишњи извјештај о резултатима активности Институције Омбудсмана за људска права БиХ за 2018. годину, Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање по Пројекту енергетске ефикасности у БиХ, као и избор и именовања.

Народна скупштина је у првом дијелу сједнице, прошле седмице, усвојила Закон о измјени и допуни Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Српске којим се увећава плата полицијских службеника са средњом и вишом стручном спремом.

Законом је прописано да полицијски службеници са средњом и вишом стручном спремом добију додатну накнаду од 10 одсто просјечне плате у МУП-у, остварене у протеклом мјесецу.

Народни посланици усвојили су и Закон о заштити од нејонизујућих зрачења, уз прихваћене амандмане клубова посланика.

Усвојен је и Закон о радио-аматеризму у Републици Српској, уз прихваћени амандман Клуба посланика СДС-а, као и Закон о измјенама Закона о локалној самоуправи.

Усвојено је и више нацрта закона који ће се у форми приједлога поново наћи на дневном реду парламента.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.