ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура04/05/2019

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

 

БРАТУНАЦ, 4. МАЈА /СРНА/ - Професор ликовне умјетности Саво Вукадиновић, један од излагача на колективној ликовној изложби у Братунцу, рекао је да су учесници изложбе закључили да у овој општини треба организовати ликовну колонију на којој би се сликари дружили и стварали дјела која би у братуначком Дому културе остала као стална поставка.

 

"Ту иницијативу смо саопштили организаторима манифестације `Ђурђевдански дани` и надам се да ће локална власт прихватити приједлог и пружити подршку реализацији ове идеје", рекао је Вукадиновић новинарима.

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић данас је, на затварању четвородневне колективне ликовне изложбе, рекао да је она била веома успјешна и посјећена и додао да је подржао иницијативу за организовање ликовне колоније у Братунцу.

"Било је изложено 60 слика од осам сликара. Очекујем да ће простор галерије у нашем Дому убудуће бити мјесто чешћег окупљања, дружења, али и мјесто за стварање нових ликовних дјела", истакао је Петковић.

На ликовној изложби радови су излагали сликари Саво Вукадиновић и Иван Крсмановић из Братунца, академски вајар Бојан Грујић из Љубовије, графички дизајнер Аљоша Буха из Бијељине и ученици Јована Радовић, Марија Бандука, Драгана Ерић и Александар Томић.