ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника04/05/2019

НА ПАВЛОВИЋА МОСТУ ОДУЗЕTЕ ЦИГАРЕTЕ ВРИЈЕДНОСТИ 30.000 КМ

 

БАЊАЛУКА, 4. МАЈА /СРНА/ - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ одузели су на граничном прелазу Павловића мост кријумчарене цигарете у вриједности од 30.000 КМ.

 

Службеници Управе су детаљним прегледом путничког возила "рено" спријечили покушај кријумчарења 3.719 паклица цигарета, саопштено је из УИО БиХ.

"Ова акцизна роба налазила се сакривена у посебно преправљеним бункерима унутар возила, а њена вриједност на тржишту БиХ процјењује се на 30.000 КМ", наводи се у саопштењу.

Активности на терену спровели су службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Tузла и царински службеници УИО, у сарадњи са службеницима бијељинске Јединице Граничне полиције БиХ.

Према наредби Tужилаштва и Суда БиХ кријумчарене цигарете и путничко возило привремено су одузети, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење, против осумњиченог лица поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Из УИО БиХ позивају грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, напомињући да су сви позиви бесплатни и потпуно анонимни.