ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура06/05/2019

ТРИВИЋЕВА ЧЕСТИТАЛА "БАЊАЛУЧАНКАМА"

 

БАЊАЛУКА, 6. МАЈА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић честитала је данас Женском камерном хору "Бањалучанке" освајање сребрне медаље у категорији традиционалне музике на Интернационалном хорском такмичењу, истакавши да је то потврда стваралачког потенцијала.

 

"Успјешним наступом на овом значајном међународном такмичењу представили сте у најбољем свјетлу културу Републике Српске и још једном потврдили да вам у хорској музици припада мјесто међу најбољим свјетским ансамблима", истакла је Тривићева.

Она је навела да је освојено признање наставак успјешног пута и потврда изузетних умјетничких достигнућа "Бањалучанки", саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

"Најискреније честитке поводом освајања сребрне медаље у категорији традиционалне музике на Интернационалном хорском такмичењу у италијанском граду Перуђа, чиме сте још једном потврдили стваралачки потенцијал, али и предан рад", нагласила је Тривићева.

Она је Женском камерном хору "Бањалучанке" пожељела успјешан рад.

"Желим да и у наредном периоду на најбољи начин представљате Републику Српску на европској и свјетској културној сцени", рекла је Тривићева.

Женски камерни хор "Бањалучанке" освојио је сребрну медаљу у категорији традиционалне музике на Интернационалном хорском такмичењу "Глас за мир" у Перуђи.

Ово међународно такмичење, у организацији Свјетске хорске асоцијације "Интеркултур - музика мунди", у фестивалском и такмичарском програму окупило је више од 20 хорова из 11 земаља, а камерни хор "Бањалучанке" био је једини представник Републике Српске и БиХ.