ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/05/2019

БАКОЧЕВА ПОЛОЖИЛА ЦВИЈЕЋЕ НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ

 

МОСTАР, 9. МАЈА /СРНА/ - Конзул Србије у Мостару Марија Бакоч данас је положила вијенац на мостарском Партизанском спомен-гробљу, поводом обиљежавања 9. маја - Дана побједе над фашизмом.

 

Бакочева је навела да је у знак пијетета према невиним жртвама у Другом свјетском рату Генерални конзулат Србије одао почаст страдалим сународницима полагањем вијенца на Партизанском гробљу.

"Дан победе је прилика да се сетимо да је Европа дала велике жртве у борби против фашизма. Поносни смо што поштујемо и чувамо од заборава херојство оних који су животе дали борећи се против фашизма", рекла је Бакочева Срни.

Она је нагласила да је српски народ дао несумњив допринос савезничкој побједи у Другом свјетском рату и да данас са поносом чува успомену на хероје тог доба.

"Наша је дужност, као и нових покољења да останемо посвећени очувању слободе и мира, а да се боримо против нетрпељивости и мржње", навела је Бакочева.

Цвијеће су положиле и делегације Градског одбора Српског културног и просвјетног друштва "Просвјета", као и Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва "Гусле".