ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/06/2019

"АРСЕЛОР МИТАЛ" ДА ОДУСТАНЕ ОД НАЈАВЉЕНОГ ОТПУШТАЊА РАДНИКА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУНА /СРНА/ - Представници Владе Републике Српске су, на данашњем састанку, изразили очекивање да ће компанија "Арселор Митал" одустати од најављене одлуке о отпуштању радника, која је веома штетна и за град Приједор, и за Српску, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Српске.

 

На састанку је договорено да ће Пореска управа Републике Српске у најкраћем року, заједно са предузећем "Арселор Митал" из Приједора, извршити анализу и примјену позитивних прописа Српске који се односе на обрачун пореза ради убрзаног рјешавања отворених питања у вези са пословањем овог привредног друштва.

Сви учесници састанка, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар финансија Српске Зора Видовић, директор Пореске управе Горан Маричић, представници привредног друштва "Арселор Митал" Приједор, предсједник Синдиката овог друштва, те директор Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија" Приједор Станко Вујковић изразили су жељу и вољу да, конструктивним дијалогом, пронађу рјешење свих отворених питања.

Речено је и да је Влада Републике Српске посветила максималну пажњу и уложила максималан напор да би убрзала рјешавање свих отворених питања, те да је крајњи циљ обезбјеђење рударских активности, производње и перспективе живота за људе, како у Приједору, тако и у цијелој Републици Српској.

Наглашено је да све активности морају бити вођене у складу са законима Републике Српске и на транспарентан и конкурентан начин.