ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/06/2019

БЕЗ ДОГОВОРА У ВЕЗИ СА МИГРАНТСКОМ КРИЗОМ

 

САРАЈЕВО, 11. ЈУНА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да на данашњој хитној сједници Предсједништва, која је била посвећена мигрантској кризи, није донесена "било каква одлука".

 

Додик је новинарима након сједнице рекао да је одбио захтјев да се на граници према Србији и Црној Гори распореде Оружане снаге БиХ, јер то није надлежност војске.

"Ја не могу да прихватим да се војска распоређује према граници ка Србији и Црној Гори", нагласио је Додик и додао да није подржао ни одлуку за распоређивање Фронтекса /Агенције за заштиту граница ЕУ/, оцијенивши да би то значило само још "тврђу" границу према Хрватској.

Према његовим ријечима, радило би се о једној мазохистичкој одлуци која би само повећала проблеме кризе. "Прегласан сам у погледу Фронтекса и процудура говори да ће се то вратити на редовне сједнице", појаснио је Додик.

Он је додао да је одбио и закључак о распоређивању центара за смјештај миграната по цијелој БиХ, који је предложио бошњачки члан Предсједништва Шефик Џаферовић.

"На простору Републике Српске неће се правити мигрантски центри јер Република Српска не треба да буде колатерална прича у том погледу", нагласио је предсједавајући Предсједништва, закључивши да је проблем с мигрантима "сервиран" нижим нивоима власти.