ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/06/2019

"ЖЕЉЕЗНИЦЕ" ПРЕМАШИЛЕ ПЛАН РАДА И ФИНАНСИЈСКИ ПЛАН

 

ДОБОЈ, 11. ЈУНА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је да су "Жељезнице", које су у процесу реструктурисања, први пут прошле године испуниле план рада, те да су га у прва четири мјесеца ове године премашиле за више од 20 одсто, а финансијски план за више од 30 одсто.

 

"Захваљујући томе ми смо у разговору са управом и синдикатима договорили да су се стекли услови за повећање плате које су реално мале. До сада није било простора јер је био велики борј запослених", рекао је Трнинић новинарима у Добоју.

Он је истакао да се процес реструктурисања овог предузећа спроводи јако успјешно, што су потврдили и представници Свјетске банке, која је поптупно упућена и прати одвијање тог процеса у три правца - власничко, финансијско и организационо.

Трнинић је рекао да је у оквиру организационог реструктурисања за 640 радника смањен број запослених од референтног датума, марта прошле године.

"Постоји дизбаланс јер немамо равномјерно смањење у свим сегментима и ту морамо спровести одређене радње како бисмо то изравнали", рекао је Трнинић.

На питање да прокоментарише захтјев премијера Републике Српске Радована Вишковића за смањење броја запослених у министарствима, Трнинић је рекао да ово министарство има најмање запослених, те да се то не односи на његов ресор.