ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/06/2019

БОСАНЧИЋ: ДНС МОГАО ДА ИСКЉУЧИ И КОШTУНИЦУ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Генерални секретар Демоса Боран Босанчић изјавио је данас Срни да Предсједниство бањалучког Градског одбора ДНС-а по Статуту те политичке партије није надлежно за искључење члана странке и да није могло искључити ни одборнике у Скупштини града Бањалука Будимира Балабана, Миленка Јаћимовића и Ненада Шибаревића.

 

"Члана странке може да искључи само Предсједништво ДНС-а, а одлука је коначна када је усвоји Главни одбор странке. Предсједништво Градског одбора може само да упути приједлог Предсједништву странке", рекао је Босанчић.

Он је истакао да, колико му је познато Балабан, Јаћимовић и Шибаревић нису ни потписали приступницу ДНС-а приликом уласка у ту странку.

"Tо је основни услов да неко постане члан странке. Након јучерашње конференције за новинаре јасно је да Балабан, Јаћимовић и Шибаревић више нису у ДНС-у тако да искључење нема сврху. Tо ми све изгледа као кад би ДНС искључио из чланства рецимо Војислава Коштуницу", нагласио је Босанчић.

Предсједништво Градског одбора ДНС-а Бањалука донијело је јуче одлуку о искључењу Балабана, Јаћимовића и Шибаревића из чланства након што су они прешли у Демос.

Прелазак три одборника објелодањен је јуче на конференцији за новинаре Демоса, који сада има шест одборника у Скупштини града Бањалука и друга је по снази странка у градском парламенту.